Verbinden van innovaties en de regio

Twente is een regio met talloze innovaties. Onlangs is Twente zelfs uitgeroepen tot meest innovatieve regio. Dit is iets om trots op te zijn!

Helaas is het zo, dat juist de innovaties die onze regio zo sterk maken, vaak onzichtbaar blijven. Hier wil het ten Hag Supportfonds iets aan doen. Daarom richt het ten Hag Supportfonds zich actief op het ‘vergroten van de bekendheid van Twentse innovaties en het toegankelijk én zichtbaar te maken van deze Twentse innovaties voor iedereen.

 

Het ten Hag Supportfonds ondersteunt ondernemers met giften hun innovatie bekend te maken bij het brede publiek. De ondersteuning kan bijvoorbeeld worden gebruikt om advies in te winnen bij een (Twentse) marketing of communicatie specialist of om een marketing campagne of evenement te organiseren. Niet alleen de ondernemer zelf, maar ook andere partijen kunnen aanspraak doen op het ten Hag Supportfonds wanneer zij bijdragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van de Twentse innovaties.

 

Het ten Hag Supportfonds ondersteunt initiatieven in de breedste zin van het woord, die de zichtbaarheid van Twentse innovaties vergroten bij het brede publiek met als doel deze Twentse innovaties te verbinden met de rest van Twente. Verbindende initiatieven kunnen evenementen zijn, maar er kan ook worden gedacht aan initiatieven die de kennis over de Twentse innovaties bij de rest van de bevolking in de huiskamer brengen of initiatieven die de inwoners van Twente uitnodigen om de innovaties te ervaren en te beleven.

 

De voorwaarden voor het aanvragen van ondersteuning op basis van het verbinden van Twentse innovaties met de rest van Twente, is dat (wanneer het een evenement of festival betreft) het plaatsvindt in Twente en dat het vrij (of tegen een zeer geringe vergoeding) toegankelijk is voor de inwoners in Twente. Een voorbeeld van een reeds ondersteund evenement is het wereldcongres Bridges 2013: Mathematics, Music, Art, Architecture, Culture.